lördag 22 oktober 2011

Behandling av testikel cancer

Testikelcancer är när elakartade cancerceller finns i en eller båda av testiklarna. Testiklarna ligger bakom penis och är inneslutna i en säck som kallas scrotum. Behandling av testikelcancer görs på tre sätt, dvs kirurgi, kemoterapi och strålbehandling. Det bästa med behandling av testikelcancer är att det är mycket framgångsrikt för de flesta patienter. Men är den gyllene regel som är tillämplig på alla typer av cancer sant för testikelcancer, dvs fånga den tidigt för att öka effektiviteten av behandlingen.


Dessutom är det värt att notera att operera bort en testikel (som en del av kirurgiskt ingrepp för behandling av testikelcancer) egentligen inte påverka din reproduktiva möjlighet (och om du vill kan du få en attrapp testikel placeras i stället för det borttagna testikeln; bara så det inte ser konstigt ut). Testikelcancer kan botas om upptäcks tidigt nog. Denna typ av cancer är vanligare hos män i åldrarna 20 till 39. Varje man bör veta hur man gör en egen testikelcancer tentamen, eftersom det har dokumenterats att de flesta testikel cancer upptäcks av patienten under en självundersökning. Testikelcancer och cancerbehandling kan göra en människa infertil. Om du vill få barn, tala med din läkare om att lagra spermier för detta ändamål innan du börjar cancerbehandling. Lagra din sperma för framtida bruk kommer att minska oron för att bli infertil och låter dig fokusera på att bli bättre med cancer behadlingen. Testikelcancer är vanligare hos män mellan 15 och 35 och är vanligare hos vita män än asiater och svarta. De exakta orsakerna är ännu okänd, men det finns olika riskfaktorer som kan orsaka testikelcancer.


Klinefelters syndrom där mannen erfarenheter sterilitet, små testiklar, bröstförstoring och mindre manliga hormoner och de som har haft testikelcancer är alla benägna att utveckla cancer på andra testikeln under ca 25 år efter första anfallet. Orsakerna är i allmänhet okända . Dock kan vissa villkor höja chanserna för män att få tumören. Bland dessa finns genetik, Klinefelters syndrom och icke fullvuxen testikel. Vissa testikelcancer patienter uppvisar inte någon riskfaktor i samband med cancer. Dom första tecknen är vanligen ett företag, smärtfri, slät testikelmassa som ibland åtföljs av en känsla av tyngd i testiklarna. Andra symptom på testikelcancer är: en känsla av svullnad i pungen, obehag eller smärta i pungen, värk i nedre delen av ryggen, bäckenet eller ljumskarna, vätskeansamling i pungen, gynekomasti och ömhet bröstvårtan. I ett framskridet stadium symptom är: ureteralobstruktion, bukmassa, hosta, andnöd, viktminskning, trötthet, blekhet. Nu börjar det som är testikelcancer. Testiklar eller gonader är en viktig del av det reproduktiva systemet för en hane. En testikel (tillsammans kallade testiklarna eller testiklarna) kommer att bestå av två organ mindre än golfbollar, och täckt med egna lager i en skyddande säck som kallas pungen. Pungen hittas hängande under mannens könsorgan,som kallas penis.


Andra patienter har märkt att en testikel hade svullnat upp, i proportion, medan den andra testikeln hade krympt. Men ändå fast färre människor dör av testikelcancer betyder det inte att det bör tas på allvar. Om du inte vet något om testikelcancer, vet du att det inte bortses. Oavsett hur frisk du tror du är den ändå kan utlösa förödelse på din kropp. Den mest vanligaste cancer formen för män i åldern 18 till 40. Testikelcancer är tack och lov ganska ovanligt för de flesta män i denna åldersgrupp. Testikelcancer i sig är också sällsynt i det stora. Genom månatliga självrannsakan kan du upptäcka tumörer tidigt och få snabb medicinsk hjälp . En av de kroniska tillstånd som kan illustreras att ha en direkt effekt på den sexuella funktionen av det manliga är testikelcancer. Detta villkor är så allvarligt, speciellt om personen värderar sitt sexliv och fruktar att låta det försvinna.Cancer behandlingar i dagens`s moderna samhället har gått framåt, vilket resulterar i behandlingar som en framgång, därmed ge patienten en mer positiv syn på livet och framför allt positiva resultat. Impotens kan inträffa en gång om diagnosen är klar. Om hanen inte upptäcker att han lider av testikelcancer, kommer den psykologiska effekten av sjukdomen i sig mot den sexuell funktionen inte visas. Närvarande experter säger vanligtvis att när en person vet sin diagnos, förändras allt , inklusive hans tankar och uppfattningar om livet. Den första reaktion av förnekande om diagnosen kommer att stimulera enzymer och komponenter biokemiska inuti kroppen som orsakar depression, ångest och förlorade till slut känslan av att ha samlag. Det är då man upplever impotens eller erektil dysfunktion, eftersom hans sinne inte är fokuserad på sexuella njutningar, utan på hur du acceptera diagnosen cancer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar