lördag 22 oktober 2011

Leukemi

I benmärgen produceras de leukemiceller som är onormala och kan ställa till problem. Dessa celler kan kategoriseras i två typer: lymfoida celler leukemi och myeloisk leukemi celler. Dom onormala, kallade omogna celler är celler som fungerar som blodbildande vävnad och dessa namnges efter lymfoida eller myeloida celler.

Det är bättre att veta om normala blodceller och om form av dessa.Så, i benmärgen, vilket är det mjuka materialet i centrum av de flesta ben, bildas blodcellerna. Dom omogna blodkroppar som kallas stamceller produceras av benmärgen.


När dessa blodkroppar blir mogna, kan de formas till en av tre typer av mogna blodceller som: rött blod som transporterar syre och andra material till alla vävnader i kroppen, vita blodkroppar som bekämpar infektioner och sjukdomar eller trombocyter som bidrar till att förhindra blödning genom att orsaka blodproppar.En av två typer av stamceller skapas av mogna blodceller, Som stamceller växer de och blir lymfocyter och sedan går över i vita blodceller. På samma sätt växer myeloida celler och går över till myeloisk, sedan blir dom myelocyter och slutligen blir de antingen vita blodkroppar, röda blodkroppar eller blodplättar.Onormala celler bildas i benmärgen och de kan antingen vara onormala lymfoida celler eller myeloida celler, visas endast till personer med leukemia.Lymphocytic leukemi bildas av onormala lymfoida celler och myeloisk leukemi är skapad av den onormalt myeloiska celler. Dom typer av leukemi som finns baserade på leukemiceller är fyra och de är följande: kronisk lymfatisk leukemi (KLL), kronisk myeloisk leukemi (KML), akut lymfatisk leukemi (ALL) och akut myeloisk leukemi (AML).


Alltför många stamceller utvecklas till antingen onormal lymfoblaster eller lynphocytes beteende till utseendet på lymfoida leukemi cells. Tyvärr så är inte lymfatisk och lymfocytär kapabla att bekämpa infektioner på grund av antalet lymfocyter upptäcks i blod och benmärg, det finns mindre utrymme för friska vita blodkroppar, röda blodkroppar och blodplättar, vilket kan orsaka infektion anemi och lätt blödning.På människor med leukemi finns det tre typer av lymfocyter blev de onormala: B-lymfocyter som gör antikroppar för att bekämpa infektioner, T-lymfocyter som hjälper B-lymfocyter att göra antikroppar som hjälper till att bekämpa infektioner och naturliga celler mördare som angriper cancerceller och viruses. Det är viktigt för att känna den klassificering av dessa celler och deras roll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar